uvulkan_543_253_c1

U subotu, 26.svibnja, u Domu kulture u Trgovišću održana je dodjela nagrada i priznanja trećeg likovnog natječaja „Hrašćinski kraljuš“ u organizaciji Društva „Naša djeca“ Hrašćina. Motiv ovogodišnjeg natječaja bile su crkve i kapelice u zavičaju. Prema riječima predsjednice DND-a Jadranke Plantak, time je DND Hrašćina u okviru svojih mogućnosti dalo mali doprinos obilježavanju godine Europske kulturne baštine. Radovi su pristigli iz 4 dječja vrtića, 2 područne škole i 12 osnovnih škola što je svakako najveći odaziv škola i vrtića do sad.
Povjerenstvo u sastavu Dragutin Zozoli, Ljerka Čukelj i Marijana Grden od pristiglih radova odabralo je najbolje koji su izloženi u prostoru Doma kulture.
Nagrade su dobili: u kategoriji predškolaca prvu nagradu dobio je Matija Šmit, drugu Dora Jelenčić i treću nagradu Klara Jakušić.
U kategoriji od 1. do 4. razreda prvu nagradu dobila je Lucija Kutnjak, drugu Ana Šantek i treću nagradu Leonarda Lončarić. U kategoriji od 5. do 8. razreda prvu nagradu dobila je Ira Frka, drugu Tea Jagarinec, a treću David Lisjak.
U svakoj kategoriji odabrano je još pet radova koji su pohvaljeni i također izloženi.
U ime župana KZŽ Željka Kolara, u svoje osobno ime te u ime svoje zamjenice Ljubice Mikulčić, predsjednika OV Željka Zozolija i svih članova OV, učenicima i mentorima čestitke je uputio načelnik općine Hrašćina Branko Tukač.
Svečanost je podržana od strane općine Hrašćina financijskim sredstvima koje je Udruga dobila preko javnog natječaja za ostvarivanje potpora Udruga građana.