Kreću radovi na asfaltiranju, javnoj rasvjeti i uređenju pločnika

Asfaltirat će se dio ceste Žežlji – Drnetići, što je investicija vrijedna 454.939,40 kuna
  SmartSize-web objava 11.11.

 

Općina Hrašćina potpisala je ugovor s obrtom Čukelj iz Budinščine za asfaltiranje dijela ceste Žežlji – Drnetići. Vrijednost investicije je 454.939,40 kuna, a kako kaže načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač, odradit će se koliko će se moći sada prema mogućnostima, a ostatak asfaltiranja iduće godine. Za sufinanciranje uređenja te dionice, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je 100 tisuća kuna.

Radovi su trebali krenuti još prošlog tjedna, no zbog lošeg vremena kreću ovaj tjedan. U ovome tjednu trebali bi započeti i radovi uređenja pločnika i postavljanje kabla za javnu rasvjetu od strane Elektre, na potezu od centra Trgovišća do Područne škole Hrašćina, gdje traju radovi. Prema riječima načelnika Tukača, potpisan je ugovor i za proširenje javne rasvjete, vrijedan 560 tisuća kuna, od čega ministarstvo sudjeluje sa 170 tisuća kuna. – Ovih ćemo dana raspisati i javni natječaj za uređenje groblja odnosno mrtvačnice u Hrašćini, gdje će se rekonstruirati mrtvačnica, urediti ispraćajni trg odnosno plato i pristupne staze, za što smo dobili odluku LAG – a Prizag o odobravanju 400 tisuća kuna. Nakon natječaja i potpisivanja ugovora, radovi će krenuti krajem ove ili početkom iduće godine, ovisno o vremenskim prilikama, a završit će do ljeta iduće godine – rekao je načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač.

Izvor: https://www.zagorje.com/clanak/hrascina/hrascina-krecu-radovi-na-asfaltiranju-javnoj-rasvjeti-i-uredenju-plocnika