U petak, 22.12. u Domu kulture u Trgovišću, održana je svečana promocija hrašćinskog kalendara i dodjela nagrada povodom natječaja Hrašćina u oku, u organizaciji Kluba ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina.
Natječaj je odrađen u dvije faze:
1. faza je foto natječaj otvoren za sve koji vole digitalnu fotografiju, a trajao je od 15.1. do 15.10. 2017.g. tijekom kojeg su zainteresirani mogli e-poštom slati po 3 fotografije s motivima s područja općine Hrašćina. Po završetku natječaja Povjerenstvo za odabir fotografija izabralo je prema uvjetima natječaja 3 fotografije čiji su autori bili nagrađeni i još 21 fotografiju čiji su autori primili priznanja.
2. faza projekta “Hrašćina u oku” tisak je, promocija i distribucija kalendara s nagrađenim i pohvaljenim fotografijama izabranim u foto natječaju.
Prvu nagradu osvojila je Lucija Kranjec, 2. Rea Boban, 3.Željko Poljak. Nagrade je dodijelila predsjednica Kluba Jasna Kranjec sa povjerenstvom za odabir fotografija.
Važno je napomenuti da su u natječaju sudjelovali i stanovnici iz okolnih županija koji su snimili fotografije prilikom boravka na području općine Hrašćina.
Prisutnima se obratio i načelnik općine Branko Tukač te najavio suradnju sa Klubom za izradu kalendara za iduću godinu, kojim ćemo promovirati općinu Hrašćinu.
Dodjeli nagrada i promociji kalendara prisustvovala je i zamjenica načelnika Ljubica Mikulčić, te predstavnici ostalih udruga koje djeluju na području općine.