Leteće poruke uz Dječji tjedan

Društvo „Naša djeca“ Hrašćina upriličilo je prigodnu radionicu uz Dječji tjedan pod nazivom Leteće poruke. Radionici su prisustvovala djeca predškolske dobi do četvrtog razreda. Priključile su se i neke mame, a i jedna baka pa se može reći da su se okupile tri generacije koje su podjednako uživale u aktivnostima.

S obzirom da je ova godina posvećena razvoju vještina, glavna aktivnost je bila izrada aviona od papira. Tako je učinjen barem mali doprinos razvoju finih motoričkih vještina koje itekako treba razvijati kod djece mlađeg uzrasta.

Na početku su Iva i Gabrijela, koje su nekada i same bile polaznice gotovo svih radionica DND-a, izvele nekoliko vježbi uz glazbu koje su djeca s radošću izvodila. Nakon toga djeca su pogledala crtani film koji je potaknuo razgovor o prijateljstvu, osjećajima, empatiji i lijepim riječima. Na kraju je slijedila aktivnost izrade papirnatih aviona. Uz prisutnost roditelja koji su došli na kraju radionice, avioni su poletjeli po školskom dvorištu. Ponijeli su lijepe poruke koje su prethodno djeca nacrtala na papir. Svako dijete uhvatilo je neki avion te s uzbuđenjem otkrivalo čiju je poruku avion baš njemu donio. Veliki osmijesi djece, ali i pristiglih roditelja, pokazali su da su za sreću dovoljne male stvari.