U Područnoj školi Hrašćina održana je redovna izvještajno-programska skupština Društva „Naša djeca“Hrašćina.Na Skupštini je usvojeno izvješće o radu za 2016.godinu kao i financijsko izvješće za proteklu godinu. Članovima društva predstavljen je i program rada za 2017. godinu kao i financijski plan za istu.Oba plana su jednoglasno usvojena.
Predsjednica DND-a Hrašćina Jadranka Plantak,izrazila je zadovoljstvo realiziranim s obzirom na skromne financijske mogućnosti i nedostatak vlastitog prostora.Društvo svojim aktivnostima potiče kreativnost mališana kroz različite radionice,uključilo se i u aktivnosti susjednih društava iz Konjščine i Budinščine,te aktivnosti saveza DND-a Hrvatske.Društvo je posebno ponosno na realizaciju likovnog natječaja „Hrašćinski kraljuš“ koji potiče dječje likovno stvaralaštvo ,a usmjeren je na zavičajnost, te će se nastaviti i ove godine-istaknula je predsjednica. Posebno je zahvalila ravnateljici OŠ Mariji Zozoli te načelniku Branku Tukaču i Općini Hrašćina s kojom Društvo ostvaruje odličnu suradnju od samog početka.
Uz načelnika Općine i ravnateljice OŠ skupštini su nazočili i velečasni Vladimir Vizir,predsjednici hrašćinskih udruga s kojima Društvo surađuje(KUD „Meteor“ –Zdravko Vuk-Šavorić i „Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina-Jasna Kranjec“) , predsjednica DND-a Budinščina Blaženka Kocman te članovi stručnog povjerenstva likovnog natječaja Dragutin Zozoli i Ljerka Čukelj.
U svom obraćanju nazočnima načelnik je pohvalio zalaganje svih članova Društva tijekom protekle godine.Izrazio je zadovoljstvo doprinosom Društva uz Dan općine i rekao da će Općina i dalje podupirati aktivnosti za dobrobit djece.
Skupštinu su svojim recitatorskim nastupima obogatila djeca s područja Općine,a nakon službenog dijela uslijedilo je ugodno druženje.

1

3

2