Poštovani žitelji  Općine Hrašćina!

Stanovnike Sisačko-moslavačke županije zadesio je katastrofalan potres te je općina Hrašćina želeći pružiti što hitniju pomoć uplatila iz svog proračuna 5.000,00 kn. Također smo organizirali prikupljanje osnovnih živežnih namirnica, higijenskih potrepština i hranu za životinje.

Veliko hvala svima koji su se uključili u ovu akciju, donatorima, volonterima koji su bili uključeni u prikupljanje iste.

Dana 6.1.2021.godine uputili smo se sa dva kombi vozila, DVD Hrašćina Trgovišće i GOGO-BUS iz Maretića. Prethodnim dogovorom sa mještanima sela Strašnik, pored Petrinje koje je pretrpjelo ogromnu štetu, budući da se nalazi u samom epicentru potresa. U samom mjestu Strašnik dočekali su nas predstavnici Mjesnog odbora te smo podijelili pomoć potrebitima od kuće do kuće, razgovarajući sa tim ljudima koji su nam izrazili zahvalnost na toj pomoći i toploj ljudskoj riječi. U samom Strašniku sreli smo dosta naših Zagoraca iz susjednih općina i gradova koji su dovezli pomoć i sanirali kuće, uglavnom krovove koji su ostali još čitavi. Svi stanovnici su smješteni u improvizirane kontejnere i kamp kućice jer su im kuće srušene ili toliko oštećene da se u njima ne može boraviti. Veliki dio ostao ih je hraneći svoje životinje i mnogi su rekli da će i  dalje ostati na svojem ognjištu iako već po treći puta grade razrušeno. Uz pomoć koju su im pružili mnogi ljudi željni su razgovora i tople ljudske riječi da vide da nisu sami i napušteni. Dogovoreno je sa njima da ćemo i dalje prikupljati pomoć i kroz neko vrijeme ih ponovno obići.