Broj: LJ.P.-7-1/18-11-2018/Vukovar

– n/p ovlaštene osobe BRANKO TUKAC, nacelnik OPCINA HRASCINA

Predmet: Zamolba za donacijskom potporom projekta GRAĐANI PRVOG REDA
– t r a ž i s e / do kraja 2018. god.

Poštovani Darko Zunec ,

Predlažemo Vam da podržite projekt GRAĐANI PRVOG REDA koji je cjelovito usmjeren na stvaranje sustavnih uvjeta za zapošljavanje osoba s invaliditetom; kako u lokalnoj zajednici, tako i na nivou Republike Hrvatske.

Naziv projekta GRAĐANI PRVOG REDA je inverzija koja upućuje na pozitivnu diskriminaciju prema osobama s invaliditetom.
Nakon 17 godina rada u udrugama osoba s invaliditetom, kao osoba sa 100%-tnim invaliditetom od rođenja, predstavljam Savez sa veoma jasnim ciljevima ka integraciji osoba s invaliditetom u normalan život članova zajednice. Mogu samo reći da je ovaj projekt izraz naših najdubljih težnji kao odgovor na pitanje: Kako?

Osnovna integracijska potreba osoba s invaliditetom je zapošljavanje kojim postaju punopravni članovi zajednice. Trenutno stanje u Republici Hrvatskoj da je od oko pola milijuna osoba s invaliditetom je samo 17.000 zaposleno upućuje na potrebu traženja inventivnih rješenja.
Zapošljavanje osoba s invaliditetom nije samo obveza za pravne osobe koje zapošljavanju 20 ili više djelatnika, već win-to win-to win situacija za osobe s invaliditetom, poslodavce i zajednicu.
O mogućnostima koje postoje informacije se nalaze na linku: http://soirhvukovar.hr/registar-za-zaposljavanje-osi sa ciljem da se koriste na opće dobro.

Projekt provodimo kao jedinstvenu aplikaciju sa osnovnim nam je cilj pokretanja pozitivnih i trajnih procesa razvijanja jednakih mogućnosti, te u tom pravcu očekujemo i Vašu podršku.

Predlažemo Vas da nas podržite donacijskom potporom u iznosu od 500,00 kn.

Vašu donaciju možete uplatiti na broj žiro račun IBAN: HR5024020061100839324 Erste banka, s predloženom naznakom: Donacija za osobe s invaliditetom, 2018. godina.

……
Naša Udruga/Savez nastao je spajanjem dviju Udruga iz Grada Vukovara u 6. mjesecu 2017.g.; tj. udruga BOLJI SVIJET – Centar za integraciju osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije, OIB: 09784938619 i Društva osoba s invaliditetom „Podunavlje“ Vukovar, OIB: 78901746860.
Kroz naš rad u prethodnih godina održali smo 7 revija za žene s invaliditetom (o.p.: pregled na linku http://soirhvukovar.hr/moje-drugo-ja), te stekli cjelovito iskustvo s kojim možemo dati najbolje od sebe.
Savez trenutno broji 240 članova, osoba s invaliditetom, različitih dijagnoza i starosne dobi.
Kao i prethodne dvije udruge Savez nastavlja raditi na poboljšanju uvjeta i kvalitete života osoba s invaliditetom, te stvaranju uvjeta za cjelovitu integraciju osoba s invaliditetom.
Savez u lokalnoj zajednici svojim dugoročnim aktivnostima pokušava osobama s invaliditetom, članovima udruge olakšati svakodnevnicu kroz programe klubova koji djeluju u prostorijama udruge. Tako se u prostoru odvijaju cjelodnevne aktivnosti kao što su čitaonica, šah i likovne sekcije, razna druženja i manifestacije, druge projektne i programske aktivnosti.

……..
Iskreno se nadamo pozivnom rješenju ove zamolbe s napomenom da će nam svaki iznos biti vrijedan pažnje i daljnje suradnje na pobošljanju kvalitete života osoba s invaliditetom i razvijanja jednakih mogućnosti.

Ukoliko niste u mogućnosti podržati Projekt udovoljiti našem zahtjevu možete dostavom odbijenice na adresu SOIRH, Sajmište 46, 32000 Vukovar, ili – još jednostavnije – dostavom na email adresu: savez.invalida.hrvatske@gmail.com

U slučaju bilo kakvih nejasnoća slobodno nas kontaktirajte na telefone broj telefona 099 674 9429, (032) 639323; kontakt osoba Ljubica Prekodravac, predsjednica.

Neka dobre stvari dolaze iz Vukovara, srdačan pozdrav,

Ljubica Prekodravac, predsjednica SOIRH-a

……….
P.S.: Molimo Vas za odgovor na Upit iz privitka temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama u svezi zapošljavanja osoba s invaliditetom!

PRILOZI:

1) ZAMOLBA za potporom Projekta
2) Projekt GRAĐANI PRVOG REDA
3) UPIT temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama
4) Elektronski potpis
NAPOMENE:

1) Na stranici https://soirhvukovar.weebly.com/registar-osi.html smo objavili popis tvrtki dostavljen iz Hrvatske gospodarske komore koje imaju 20 i više zaposlenika, te podliježu zakonskoj obvezi zapošljavanja osoba s invaliditetom. Možete provjerite da li ste na popisu!

2) Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, Povjerenik za informiranje vodi Popis tijela javne vlasti, koji se od 1. ožujka 2016. godine obnavlja kontinuirano, u stvarnom je vremenu i sadrži ažurirane podatke za više od 6000 tijela javne vlasti.
Tijela javne vlasti moraju imati službenika za informiranje i dostavljati odgovore temeljem upita po Zakonu o pravu na pristup informacijama.
Popis tijela javne vlasti možete pristupiti na sljedećoj poveznici: http://tjv.pristupinfo.hr
Možete provjerite da li ste na popisu!

3) Naše smjernice postupanja u elektroničkoj komunikaciji možete provjeriti na linku https://soirhvukovar.weebly.com/email-i-gpdr.html

Ukoliko ne želite više primati elektroničku poštu od nas možete odjavu sa email liste izvršiti na jedan od dva načina:

– Unosom adrese na koju ne želite primati elektroničku poštu na linku https://soirhvukovar.weebly.com/unsubscribe.html
– Klikom na link Unsubscribe

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzimanje [248.08 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzimanje [594.26 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzimanje [424.68 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzimanje [113.65 KB]