U subotu ,20.svibnja u Domu kulture u Trgovišću održana je dodjela nagrada i priznanja drugog likovnog natječaja „Hrašćinski kraljuš“ u organizaciji Društva „Naša djeca“ Hrašćina.
Povjerenstvo u sastavu Dragutin Zozoli,Renata Kreber –Mikšaj i Marijana Grden od pristiglih radova odabralo je najbolje koji su izloženi u prostoru Doma kulture.
Nagrade su dobili : u kategoriji predškolaca prvu nagradu dobio je Lovro Kovačić iz DV Bubamarac Budinščina, drugu Tea Lacković iz DV Zlatni dani Zlatar Bistrica i treću nagradu Lucija Grđan ,polaznica Male škole u PŠ Hrašćina.
U kategoriji od 1. do 4. razreda prvu nagradu dobila je Karolina Petrinić iz OŠ V. Nazor Budinščina,drugu Ivona Kucelj iz OŠ V. Bosner Stubičke Toplice i treću nagradu Petra Salaj iz OŠ Budinščina.
U kategoriji od 5.do 8.razreda prvu nagradu dobila je Nikolina Micek-Kušek iz OŠ Konjščina,drugu Luka Levak iz OŠ LJ.Gaj Mihovljan,PŠ Novi Golubovec,a treću Lucija Kranjec iz PŠ Hrašćina. U svakoj kategoriji odabrano je još pet radova koji će biti izloženi i pohvaljeni .
Ove godine pristigli su i radovi iz Međimurske i Varaždinske županije.Stoga su dodijeljene i tri nagrade u kategoriji izvan Krapinsko-zagorske županije.
Prvu nagradu dobila je Melani Strahija iz OŠ Belica,PŠ Gardinovec,drugu nagradu Tea Filipović iz OŠ Belica i treću nagradu Petra Cvjetković iz OŠ I.K.Sakcinskog iz Ivanca.
Motiv ovogodišnjeg natječaja bio je hrašćinski meteorit, a djeca su svojim radovima dokazala da mašta može svašta.