U nedjelju 18.03., u Trgovišću je održana redovna skupština Kluba ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina te je tom prigodom predsjednica Kluba, Jasna Kranjec, iznijela program rada za 2018.godinu:

“U narednoj godini Klub planira kontinuirano provoditi aktivnosti vezane uz suvenire Hrašćine, Hrašćinu promovirati kroz filateliju, više se aktivirati oko čišćenja i uređenja izletničkih staza, surađivati s planinarskim društvima koja Hrašćinu obilaze te poboljšati suradnju s drugim udrugama na području općine. Trodnevna znanstveno-edukativna predavanja i radionice “2. hrašćinski astro” održavat će se 18.,19. i 20.5. (vikend prije Dana općine). 2.foto natječaj “Hrašćina u oku” već traje. Ove godine tema su stare hiže i klijeti s područja općine Hrašćina. Rezultat natječaja bit će 12-listni kalendar s najuspješnijim i najkvalitetnijim fotografijama. Prošle godine Klub je pribavio potrebnu dokumentaciju, a ove godine prijavio na Javni poziv obnovu miljokaza (pil sv.Marka i Presveto Trojstvo). Ove jeseni planira se tradicionalno početi s obilježavanjem kulturne baštine (krajem rujna i početkom listopada). U Godini europske baštine pažnju će posvetiti sakralnoj hrašćinskoj baštini tijekom trodnevnog programa nazvanog “Škrinja znanja”. Novi projekt za promociju Hrašćinskog meteorita i njegovog značenja u znanosti, priprema je materijala i izdavanje knjige. Projekt je nazvan “Hrašćinski meteorit – od legende do znanosti”. U Klubu ističu da će se maksimalno posvetiti kvaliteti knjige, širini i iscrpnosti njene građe. Dosad skrivenu želju potaknula je gđa. Tatjana Kren, jedna od sudionica i predavačica na 1.hrašćinskom astru. U Klubu se nadaju prikupiti dovoljno financijskih sredstava za tisak knjige i ističu da je pokretač promocije meteorita u na domaćem terenu važnost koju meteoritu pridaje inozemna znanost. Od razglednica i šalica s Hrašćinskim meteoritom koje se kao suvenir mogu kupiti u Povijesnom i prirodoslovnom muzeju u Beču gdje je i Hrašćinski meteorit izložen, muzej je izdao monografiju s Hrašćinskim meteoritom na naslovnici.”
Uz predstavnike udruga koje djeluju na općini, skupštini je prisustvovao i načelnik općine Branko Tukač, koji je dao podršku programu Kluba i najavio daljnju suradnju, te njegova zamjenica Ljubica Mikulčić.