Održan prvi radni sastanak vezan za izgradnju znanstveno-edukativnog centra posvećenog padu Hrašćinskog meteorita

Dana 17.02.2022. godine u prostorijama općinske vijećnice u Trgovišću, održan je prvi radni sastanak vezan uz izgradnju znanstveno-edukativnog centra posvećenog padu Hrašćinskog meteorita.

Na sastanku su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije g. Željko Kolar, pročelnica upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove KZŽ gđa. Vlatka Mlakar, ravnateljica javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ gđa. Dijana Hršak, gđa. Spomenka Štimec koja je zajedno sa općinom Hrašćina bila pokretač obilježavanja pada meteorita prije 26 g., član skupštine KZŽ g. Željko Zozoli, predsjednica OV općine Hrašćine gđa. Ljubica Mikulčić, načelnik općine Branko Tukač sa suradnicama Slađanom Krivak i Ivanom Čavec.

Na sastanku su iznesene ideje od svih sudionika o važnosti izgradnje znanstveno-edukativnog centra. Svima je zajednički interes promoviranje pada Hrašćinskog meteorita te uvrštavanje istog u znanstveno-turističku ponudu Krapinsko-zagorske županije i općine Hrašćina. Dogovorene su smjernice prema kojima će se odvijati tijek daljnjih radnji. Uz mnoge znanstvenike i istraživače u projekt će se uključiti i domicilne udruge koje se bave obilježavanjem pada Hrašćinskog meteorita. Veselimo se tom velikom projektu koji će našu malu općinu Hrašćina promovirati u cijelom svijetu.

Zahvaljujemo se županu g. Željku Kolar i KZŽ što su prepoznali veliki neiskorišteni potencijal Općine i krenuli u realizaciju iste.