U organizaciji Kluba ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina u subotu, 1.12. u Domu kulture u Trgovišću, održana je promocija zavičajnog kalendara te dodjela priznanja i nagrada sudionicima 2. foto natječaja “Hrašćina u oku”. U dvorani doma okupio se lijepi broj članova udruga s područja općine Hrašćina, mještana i gostiju i iz udaljenijih mjesta te općinsko vodstvo.
Nakon pozdrava i kratkog uvoda o aktivnostima i projektu “Hrašćina u oku” predsjednice Kluba, predstavnica Povjerenstva za odabir fotografija izvjestila je prisutne o ovogodišnjem radu i odabiru fotografija nakon čega je predstavljeno 15 autora i 24 odabrane fotografije. Potom je uslijedila dodjela priznanja i nagrada. Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina darivao je autore izabranih fotografija kalendarima i suvenirima, a nagrađeni su dobili po 300, 200 i 100 kn te svoju ostakljenu, nagrađenu fotografiju 20×30 cm.
Posjetitelji su mogli uživati u glazbenom intermezzu Veronike Jambrek, glazbene gošće iz Bedekovčine te pogledati računalnu prezentaciju i foto izložbu fotografija odabranih za tisak u kalendaru.
Načelnik općine izrazio je svoje zadovoljstvo organizacijom Adventa i provođenjem projekata udruga te najavio daljnju podršku i financijsku pomoć putem javnog poziva jer i projekt “Hrašćina u oku” jedan je od tih.
I ove godine za pripremu i tisak kalendara zaslužan je g. Darko Pavetić iz Foto studija Panda, a njihovom prodajom Klub će prikupljati sredstva za daljnje aktivnosti. Svi koji žele kupiti kalendar mogu se obratiti osobno članovima Kluba ili na mail bastina.hrascine@gmail.com